nieuws

Overheidscampagne: Zet ook de knop om

De Nederlandse overheidscampagne ‘Zet ook de knop om’ is een initiatief gericht op het stimuleren van energiebewustzijn en het aanmoedigen van energiebesparende maatregelen onder de bevolking. De campagne speelt in op de urgentie van klimaatverandering en de noodzaak om het energieverbruik te verminderen, zowel voor het milieu als voor de vermindering van de energiekosten.

De kernboodschap van ‘Zet ook de knop om’ is om mensen bewust te maken van hun dagelijkse energiegebruik en hen te motiveren om eenvoudige, maar effectieve veranderingen in hun levensstijl en huishouden door te voeren. Dit omvat acties zoals het lager zetten van de verwarming, het gebruik van energiezuinige apparaten, het beter isoleren van woningen, en het overwegen van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie.

De campagne omvat een mix van publiciteitsmaterialen, waaronder advertenties, sociale media campagnes, en informatieve bronnen, die allemaal ontworpen zijn om de boodschap op een toegankelijke en aansprekende manier over te brengen. Door de nadruk te leggen op de praktische en financiële voordelen van energiebesparing, streeft de campagne ernaar een breed publiek te bereiken en een positieve verandering in het energiebewustzijn en -gedrag in Nederland teweeg te brengen.